lyx till dig! Foto: Margareta Stehr

På Mälaröarna bedrivs jordbruk i stor skala och det finns gott om gårdsbutiker som tar till vara på och säljer ekologiska och närodlade produkter av alla de slag! Här är några exempel:

Sättra Handelsträdgård med gårdsbutik och trädgårdscafé, Adelsö En levande friluftsgård med hästar, får, kaniner, katter och höns. Förutom att du kan få kaffe med dopp inne i växthuset eller utanför så finns här sommarblommor, perenner, örter och kryddor att köpa. I närheten finns gästbryggan, badplats och strövområden!
08-560 521 06

Gustavshill Handelsträdgård, Färentuna Ett 6 000 m2 stort växthus med en visningsträdgård på 18 000 m2, en stor damm, en porlande bäck, apotekarens örtagård och flera hundra olika rosor.
www.gustavshill.com

Den ekologiska gårdsbutiken Lilla Gröna, Troxhammar Butiksby, Färingsö Kravodlat, ekologiska mathantverk och delikatesser.
www.lillagrona.com

Rosenhill Musteri och trädgårdscafé, Ekerö Levande landet med katter, får, höns, grisar, slänggunga och äkta traktor. Säsongens soppa, nybakat bröd och kryddiga kakor.
www.rosenhill.nu

Asknäs gårds gårdsbutik, Ekerö Här säljs allt det som odlas och tillverkas på Asknäs t ex sparris, potatis, hallon, jordärtskockor, grönsaker, oljor, sylt och saft av olika slag.
www.asknas.se

Äppelfabrikens gårdsbutik, Wiksund, Färingsö Ekologiskt mathantverk från Sveriges minsta fabrik. Marmelader, chutneys, geléer, glögg, must, salsa, sirap, glaze, curd och äppelmoser i en mängd variationer.
www.appelfabriken.se

Kårstabergs Handelsträdgård, Svartsjö Rödbetor, morötter, bönor, ärtor, dill m m. Tfn: 08-560 423 81